Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ LINKS ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες

Όροι χρήσεως - Αποστολές
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

Flintlock πιστόλια ονομάζεται έτσι επειδή ο μηχανισμός  χρησιμοποιεί ένα πυρόλιθο για να δημιουργήσει σπινθήρες μέσα στο τηγάνι όταν πατιέται η σκανδάλη. Μια μικρή ποσότητα της πυρίτιδας σε αυτή τηγάνι αναφλέγεται, το οποίο με τη σειρά του πυροδοτεί την κύρια γόμωση πυρίτιδας στην κάνη και  προωθεί τα σκάγια ή την μπίλια. Τόσο η διαδικασία  γόμωσης και η μπίλιες που  φορτώθηκαν από μπροστά, όπως και η γόμωση του τηγανιού ήταν  όλα πολύ χρονοβόρα! Συχνά η μπαρούτι του τηγανιού καιγόταν , αλλά αποτύγχανε να ανάψει το κύριο φορτίο  του όπλου  και έτσι βγήκε η έκφραση  «ένα πυροτέχνημα».

"Caplock" ήPercussion Lock πιστόλια ονομάζονται έτσι επειδή το σύστημα πυροδότησης προκαλείται από ένα καπάκι που είναι μπροστά από τον κόκορα και πέφτει πάνω στο καψούλι, μόλις πατηθεί η σκανδάλη. Η μπαρούτι μέσα στο καψούλι  αναφλέγεται και αυτό με τη σειρά του πυροδοτεί το κύριο φορτίο της μπαρούτης, η οποία προωθεί τη μπάλα από την κάνη.Τα περισσότεροι (αν όχι όλα) τα πυροβόλα όπλα caplock γεμίζονται από το  ρύγχος του όπλου (muzzleloaders). Η Caplock ήταν μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πυρόλιθο, καθώς ήταν λιγότερο ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες.

 

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΟΠΛΩΝ - ΔΩΡΑ -ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ-ΚΑΝΟΝΙΑ » ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ-ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 1900 » ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ
 

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ DENIX

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ DENIX

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ DENIX

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ DENIX

Bookmark and Share
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
  Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Κατασκευαστές
  Νέες Καταχωρήσεις Περισσότερα
facebook
catalogue
OR 08 2018
 
Positive SSL